Onze school

Welkom bij de Waayer Wadenoijen! 
Wij zijn openbare Daltonschool de Waayer, de enige openbare Daltonschool in de gemeente Tiel. Gelegen in het mooie Betuwse buitengebied, in Wadenoijen, een leuk dorpje aan de Linge. 
We zijn een kleine school, met veel aandacht voor ieder kind.


Onze leerlingen zijn afkomstig uit Wadenoijen, Tiel, Passewaay en Kapel-Avezaath. De school ligt op een gunstige plaats, in een rustige omgeving. Er is veel ruimte rondom de school, waardoor de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. 

We zijn een gecertificeerde Daltonschool. Ons schoolteam vormt een professionele leergemeenschap. We werken continue samen, doen onderzoek naar relevante ontwikkelingen op onderwijsgebied en wisselen ervaringen en kennis uit. Door de onderzoekende en open houding van onze leerkrachten zijn we goed in staat om onderwijsverbeteringen door te voeren. 

Er is vanzelfsprekend veel aandacht voor ons Dalton-onderwijsconcept. Eigenaarschap, zelfstandigheid, samenwerken, effectiviteit, evalueren en reflectie staan daarbij centraal. Zowel op kind-niveau als op ons eigen handelen! Samen creëren we het beste onderwijs. We zorgen voor een veilige en plezierige omgeving om te komen tot een optimale ontwikkeling voor al onze leerlingen, op zowel cognitief, sociaal-emotioneel als creatief gebied. 

Onze school bestaat al meer dan 100 jaar. Het huidige hoofdgebouw stamt uit 1973 en is recentelijk gerenoveerd.  

In de Waayer zit ook peuteropvang de Wiedewaai van kinderopvangorganisatie Dichtbij. Zij verzorgen de peuteropvang van kinderen van 2 t/m 4. Dichtbij verzorgt ook voor- en naschoolse opvang op de locatie van de Waayer in Tiel, vervoer van en naar onze school is geregeld.