Verkeersproject

Samen met Leefbaar Wadenoijen zijn we vorig schooljaar al bezig geweest met de verkeersveiligheid rondom de school. We vinden namelijk allemaal belangrijk dat onze leerlingen/ kinderen veilig naar school en huis te komen, maar ook weten hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. Dat is de reden dat we op maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september een verkeersproject hebben gehouden op school. Dit doen we in samenwerking met Leefbaar Wadenoijen. Via de volgende link vindt u een impressiefilmpje van deze projectweek.
Hieronder kunt u nog lezen wat we allemaal ondernomen hebben:

Op maandag 28 augustus zijn we gestart in de gymzaal  met de show van Magic Traffic om het verkeersproject te openen.

Op dinsdag 29 augustus is onze wijkagent op visite geweest om een fietsencontrole te doen bij de leerlingen van groep 5-6.
 
Op woensdagochtend 30 augustus is er een dode hoekles geweest voor groep 7-8. Tijdens deze les kegen ze uitleg over de dode hoek van een vrachtwagen, maar ook hebben ze ervaren hoe dit werkt en waar je op moet letten.
Na afloop van de les mochten de andere groepen ook een kijkje nemen bij de vrachtwagen.
 
Op donderdag 31 augustus heeft groep 7-8, samen met de politie met lasergun, aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid rondom de school. Ze hebben het verkeer geattenteerd op de snelheid rondom de school, maar ook over waar je wel en niet hoort te parkeren.
 
Op vrijdag 1 september hebben we het verkeersproject afgesloten met ANWB Streetwise lessen voor al onze groepen.
Als school zijn we vorig schooljaar al gestart met de digitale leerlijn van ANWB Streetwise, waarin onze leerlingen op een interactieve manier aan de slag gaan met verkeer. Naast deze leerlijn hebben ze ook een praktijkgedeelte en dit hebben we vrijdag gedaan. Hieronder vindt u er meer informatie over vanuit ANWB Streetwise.
  
ANWB Streetwise komt op bezoek!!
Het wordt steeds drukker in het verkeer, er zijn stille (elektrische) voertuigen en onze mobiele telefoon zorgt vaak voor afleiding. ANWBStreetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen naar onze school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals een elektroauto, een rijlesauto, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt op een aansprekende manier de praktijk zo goed mogelijk nagebootst.
De vier onderdelen zijn:
 • Voor groep 1 en 2: Toet toet
  Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
 • Voor groep 3 en 4: Blik en klik
  Een volgende stap in gevaarherkenning. Veilig oversteken, fietsen en het gebruik van een fietshelm, de autogordel en een autostoeltje zijn onderdeel van de interactieve les.
 • Voor groep 5 en 6: Hallo auto
  In en om een stille, elektrische ANWB lesauto leren de kinderen over de remweg, de invloed van reactiesnelheid en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.
 • Voor groep 7 en 8: Trapvaardig
  Gevaarherkenning, afleiding in het verkeer, fietsvaardigheden en fietsbeheersing ter voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school.
Wilt u alvast zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site. http://www.anwb.nl/streetwise